Sıralama Başarısı ve Koşullar

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi dahil eczacılık fakülteleri hakkında ayrıntı bilgilere YÖK Atlas platformundan ulaşılması mümkündür: https://www.osym.gov.tr/TR,13771/yuksekogretim-program-atlasi.html

Eczacılık Lisans Programı - Duyuru ve Koşullar

- Eczacılık Fakültesi, Hacettepe Üniversitesinin Sıhhiye Yerleşkesinde yer almaktadır.

- Eğitim 5 yıl (10 yarıyıldır) ve eğitim dili Türkçedir.

- Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi lisans eğitimi, 2015 yılı itibariyle Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu (ECZAK) tarafından akredite edilmiştir.

- Eğitim programı; teorik dersler, uygulamalı laboratuvar dersleri, stajlar ve mezuniyet projesi derslerinden oluşmaktadır. Öğrencilerin stajlarına 2.sınıfta başlamakta ve mezuniyetlerine kadar, farklı dönemlerde yer alan stajlarını Serbest Eczane, Hastane Eczanesi veya İlaç Endüstrisinde yapabilmektedirler.

- Mezuniyet için en az 300 AKTS kredisi kazanılmış olunmalıdır.

- Öğrencilerimiz “eczacı” unvanı alarak mezun olmaktadırlar ve diplomaları Sağlık Bakanlığı tarafından tescil edilmektedir.

- Eğitim programı teorik derslerin yanı sıra yoğun uygulamalı laboratuvar dersleri de içeriği için, laboratuvar çalışmalarını tek başına gerçekleştiremeyecek derecede duyma, görme ve konuşma dahil bedensel engeli olan adaylar, eczacılık eğitim-öğretiminde başarılı olamazlar. Uygulamalı derslerde başarılı olabilmek için, özellikle elleri ve parmakları etkin kullanabilmek önemlidir.