Eczacılık İşletmeciliği Anabilim Dalı Lisans Eğitimi
Eczacılık İşletmeciliği Anabilim Dalı tarafından lisans düzeyinde verilen dersler:
ECF 113 Eczacılık Tarihi ve Deontoloji (Zorunlu) Yıl: 1, Dönem: 1 Kredi: 2 Amaç: Eczacılığın tarihsel gelişimi konusunda bilgilendirmek, eczacılık mesleğinde geçerli olan etik kuralları benimsetmek ve örnek olay tartışmalarıyla bu kavramları pekiştirmek
|
ECF 486 Eczacılık Mevzuatı ve Sosyal Eczacılık (Zorunlu) Yıl: 4, Dönem: 8 Kredi: 2 Amaç: Öğrencileri eczacılık mesleği ile ilgili mevzuat hakkında bilgilendirmek ve uyması gereken kuralları aktarmak, eczacılık mesleğinin önemli bir bileşeni olan sosyal eczacılık hakkında bilgi vermek
|
ECF 498 Sağlık ve İlaç Ekonomisi (Seçmeli) Yıl: 4, Dönem: 7 Kredi: 2 Amaç: Öğrencilere temel ekonomi bilgilerini vermek, sağlık ve ilaç ekonomisi konularında temel bilgileri kazandırmak
|
ECF 450 Hastane Eczacılığı İşletmeciliği (Seçmeli) Yıl: 4, Dönem: 8 Kredi: 2 Amaç: Hastane eczacılığı ve eczacısının rolleri, görevleri konusunda öğrencileri bilgilendirmek, hastanelerde ilaç dağıtım sistemleri ve eczacının bu sistemlerde alabileceği rolleri tartışmak.
|
ECF 451 Eczane İşletmeciliği (Zorunlu) Yıl: 4, Dönem: 8 Kredi: 2 Amaç: Eczane eczacılığı yapmayı düşünen öğrencilere eczane yeri seçerken dikkat edilmesi gereken konuları, hasta ile iletişim sürecindeki basamakları hasta-ilaç profilinin içeriğini iyi eczacılık uygulamaları çerçevesinde vermek
|
ECF 557 Sosyal Eczacılıkta Araştırma Yöntemleri (Seçmeli) Yıl: 5, Dönem: 9 Kredi: 2 Amaç: Öğrencilerin görev yapabilecekleri yerlerde ve sosyal eczacılıkla ilgili çalışmalarda kullanabilecekleri temel araştırma yöntemlerinin çeşitli uygulamalarla aktarılması |
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Programı Kapsamında Ön Lisans Düzeyinde Yürütülen Dersler:
ECF215 Eczane Hizmetleri İlkeleri ve Etik Kuralla
ECF217 Eczane Hizmetleri Yönetimi
ECF200 Eczane İşletmesi Sistemleri
ECF206 Eczane Kayıtları ve Stok Yönetimi
ECF212 Temel Eczane Uygulamaları