Kozmetoloji Bilim Dalında Yapılan Tezler ve Alınan Ödüller

Yapılan yüksek lisans tezlerinin listesi

YÜKSEK LİSANS TEZLERİ (Kozmetoloji Programı)

• Kurul, E. Güneşe karşı koruyucu preparatların formülasyonu ve deriden emilimleri üzerinde çalışmalar. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kozmetoloji Programı Bilim Uzmanlığı Tezi, Ankara, 1998.
  • Tanış, S., Vitamin E içeren kozmetik amaçlı Y/S/Y çoklu emülsiyonlarının formülasyonu ve deri üzerindeki etkilerinin incelenmesi, Hacettepe Üniversitesi   Sağlık Bilimleri Enstitüsü Farmasötik Teknoloji, Kozmetoloji Programı Bilim Uzmanlığı Tezi, Ankara, 2001.
  • Taşkın, M., Yüz ve vücut temizliğinde kullanılan sabunların ve sindetlerin deri üzerindeki etkilerinin incelenmesi, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kozmetoloji Programı Bilim Uzmanlığı Tezi, Ankara, 2001.
  • Sezer, E. D., Ditranol içeren topikal proniozomların formülasyonu üzerine çalışmalar, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Farmasötik Teknoloji, Kozmetoloji Programı Bilim Uzmanlığı Tezi, Ankara, 2004.
  • Bektaş, G., Antioksidan vitamin içeren topikal mikroemülsiyonların formülasyonu ve   in vitro/in vivo değerlendirilmesi, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Farmasötik Teknoloji, Kozmetoloji Programı Bilim Uzmanlığı Tezi, Ankara, 2005.
  • Aytekin, M. Azelaik asit içeren topikal sıvı kristal formülasyonların tasarımı ve değerlendirilmesi. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Farmasötik Teknoloji, Kozmetoloji Programı Bilim Uzmanlığı Tezi, Ankara, 2008.
  • Ayata, R. E. Alfa-lipoik asit içeren topikal nanoemülsiyon formülasyonlarının tasarımı ve değerlendirilmesi. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Farmasötik Teknoloji, Kozmetoloji Programı Bilim Uzmanlığı Tezi, Ankara, 2010.
  • Gülçat, O. Güneşten Koruyucu Ürünlerin Ultraviyole Işınlarından Korunma Etkinliğinin Saptanmasındaki Gelişmeler. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kozmetoloji Programı Yüksek Lisans Projesi, Ankara, 2010.
  • Anwar, I. T., Deriye uygulanan nanoyapılı yağ taşıyıcıların (NLC) formülasyonu ve değerlendirilmesi. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Farmasötik Teknoloji, Kozmetoloji Programı Yüksek Lisans Tezi, Ankara, 2011.

Ödül

S. Hekimoğlu, Hacettepe Teknokent A.Ş. 2009 Yılı Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Proje yarışmasında üçüncülük ödülü:“Psoriazis Tedavisi için Geliştirilen Ditranol İçeren Proniozom Jelleri” S. Şamdancıoğlu, Y. İşcan, E. D. (Sezer) Eroğlu, İ. Onbaşılar, S. Yürüker, A. Karaduman (2010).